Δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης

Τεχνικός Υπολογιστών στο χώρο σας

laptop
top

Αρχικη > Τεχνικη Υποστηριξη > Τεχνικοσ στο σπιτι > Εγκατασταση Windows

Εγκατάσταση Windows XP, Vista ή Linux Ubuntu

top
Σύνδεση με το Internet - ADSL

Το λειτουργικό σύστημα (π.χ. Windows, Linux, Mac OS) σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι το περιβάλον στο οποίο λειτουργούμε και επιτελούμε όλες μας τις εργασίες.

Υπαρχουν πολλές εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων με τα δημοφιλέστερα να είναι τα Windows XP, Windows Vista και Ubuntu Linux.

Μπορούμε να αναλάβουμε οποιαδήποτε διαδικασία upgrade ή downgrade σε οποιοδήποτε αγορασμένο λειτουργικό σύστημα.

Εγκατάσταση Windows ή Linux Ubuntu

operating systems windows and ubuntuΑν μόλις έχετε αποκτήσει έναν έναν νέο ηλεκτρονικό υπολογιστή και επιθυμείτε να του εγκαταστήσετε Windows ή έχετε έναν ήδη υπάρχον υπολογιστή στο οποίο πρέπει να γίνει εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος τότε μπορούμε να αναλάβουμε να γίνει η δουλειά σωστά, χωρίς προβλήματα και να παραδοθεί σε εσάς ο ηλεκτρονικός υπολογιστής έτοιμος. Ένας τεχνικός μας έρχεται στο χώρο σας και αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει τις παρακάτω εργασίες :

  • αν υπάρχουν δεδομένα, παίρνει τα κατάλληλα αντίγραφα ασφαλείας (backup) αφου σας ρωτήσει για το τι επιθυμείτε να κρατήσετε
  • διαμορφώνει (format) το σκληρό σας δίσκο για να προετοιμαστεί η εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος
  • κάνει εγκατάσταση το λειτουργικό σύστημα (Windows XP, Windows Vista, Ubuntu Linux κλπ) ανάλογα με τις επιλογές σας
  • εγκαθιστά όλους τους απαραίτητους Drivers (οδηγούς συσκευών) για τη σωστή λειτουγία των περιφερειακών και των εγκατεστημένων καρτών
  • πραγματοποιεί ενημέρωση (Update) όλων των απαραίτητων προγραμμάτων που το απαιτούν (π.χ. Windows, Ubuntu, Antivirus)
  • σας συμβουλεύει για βασικούς χειρισμους του υπολογιστή σας

Αλλαγή Windows (Upgrade / Downgrade)

Χρειάζεστε αναβάθμιση Windows XP σε Windows Vista ;

Έχετε αγοράσει έναν υπολογιστή ο οποίος έχει Window Vista και θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows XP, κάνοντας downgrade, αλλά δεν βρίσκετε Drivers ;

Οποιαδήποτε βοήθεια και αν χρειάζεστε με το λειτουργικό σας σύστημα, καλέστε στο τηλεφωνικό μας κέντρο και κλείστε ραντεβού με εξειδικευμένο τεχνικό μας για να αναλάβει την διαδικασία. Μπορούμε να εγκαταστήσουμε οποιοαδήποτε λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας και να βρούμε τους κατάλληλους Drivers για τη σωστή λειτουργία των περιφερειακών σας (αρκεί το λειτουργικό σύστημα σας που επιθυμείτε να τους υποστηρίζει).

Τι είναι το Ubuntu Linux και τι πλεονεκτήματα έχει

Το Linux είναι ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας (όπως είναι τα Windows XP, Windows Vista, Mac OS κλπ). Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη εθελοντική προσπάθεια η οποία ολοένα και γίνεται καλύτερη. Πλέον βρίσκεται σε τέτοιο στάδιο ανάπτυξης που καλύπτει όλες τις καθημερινές δραστηριότητες του χρήστη, ενώ υπάρχει μια κοινότητα η οποία συνεχώς αναπτύσσει νέες δωρεάν εφαρμογές για την κάλυψη όλων των αναγκών του χρήστη.

ubuntu linux screenshotΜε απλά λόγια, φανταστείτε οτι μπορείτε να εγκαταστησετε κάτι σαν τα Windows, το Microsoft Office (Word, Excel κλπ), το Photoshop (επεξεργασία εικόνας), τον Internet Explorer (χρήση Internet) και άλλα πολλά χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα για τα προγράμματα καθώς είναι εξ' ολοκλήρου δωρεάν για πάντα.

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα του Linux ώς Desktop λειτουργικό σύστημα έναντι στα Windows είναι τα ακόλουθα :

1Κόστος Αγοράς : Τα Windows κοστίζουν για να τα αγοράσουμε 100-200€
Το Ubuntu και τα προγράμματα σε περιβάλλον Linux είναι δωρεάν

2 Προβλήματα με ιούς Υπολογιστών : Στα Windows υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης απο ιούς, trojans, spyware και χρειαζόμαστε Antivirus.
Σε περιβάλλον Linux απλά δεν υπάρχουν ιοί !

3 Επιβράδυνση συστήματος με αντιβιοτικά : Τα Antivirus επιβραδύνουν το σύστημα σας αλλά είναι απαραίτητα σε περιβάλλον Linux.
Το Desktop Linux περιβάλλον, είναι ιδιαίτερα δυσπρόσιτο σε ιούς.

4 Ανασυγκρότηση δίσκου : Στα Windows πρέπει να κάνουμε συχνά ανασυγκρότηση για να μην αργεί το σύστημα μας
Σε περιβάλλον Linux δεν χρειάζεται ανασυγκρότηση

5 Μειωμένη απόδοση συστήματος & format : Πολλοί χρήστες στα windows διαπιστώνουν οτι το σύστημα τους όλο και βαραίνει και χρειάζεται format...
Στο Linux δεν χρειάζεται τετοια διαδικασία.

 

Δύο πολύ σημαντικά μειονεκτήματα του Linux παρ' όλα αυτά είναι :

  • η αδυναμία εύκολης εκτέλεσης επαγγελματικών εμπορικών εφαρμογών τα οποία είναι σχεδιασμένα για Windows αλλά
  • ο διαφορετικός τρόπος λειτουργίας του συστήματος σε κάποια σημεία (που μπορεί να ξενίσει κάποιους χρήστες)

Αν θέλετε να γνωρίσετε τον κόσμο του δωρεάν λογισμικού, δηλαδή του Linux, ένας τεχνικός υπολογιστών μπορεί να επισκεφτεί το χώρο σας και να σας παραδώσει ένα δωρεάν CD εγκατάστασης του Linux, να σας κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων του χωρίς να χαλάσει το ήδη υπάρχον λειτουργικό σύστημα Windows που έχετε.

Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε στον τεχνικό μας να σας κάνει μια εγκατάσταση Ubuntu παράλληλα με τα Windows, ούτως ώστε στην αρχή της εκκίνησης του υπολογιστή σας να μπορείτε να επιλέξετε ποιο λειτουργικό σύστημα θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Κόστος Εργασίας Τεχνικού

Συνήθως για τις παραπάνω εργασίες απαιτούνται : 1-2 ώρες
ανάλογα με τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, τις υποδομές που υπάρχουν αλλά και τις απαιτήσεις του χρήστη. Δείτε τον τιμοκατάλογο για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη χρέωση τεχνικού στο χώρο σας.

Τηλεφωνικός Αριθμός με αστική χρέωση πανελλαδικά

Άλλες Υπηρεσίες

box
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης
Τρόποι Πληρωμής


Facebook Αξιολόγηση Υπηρεσιών εταιρίας texnikoi.com