Δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης

Τεχνικός Υπολογιστών στο χώρο σας

laptop
top

Αρχικη > Τεχνικη Υποστηριξη > Αφαιρεση ιων και απομακρυνση Spyware

Αφαίρεση ιών (virus, trojan, spyware)

top
Virus, trojan, malware, spyware

Κόλλησα ιό ! Τι να κάνω ;

Τα περισσότερα προβλήματα στις μέρες μας προέρχονται απο κακόβουλα προγράμματα (viruses, trojans, spyware, worms) τα οποία εισβάλλουν στον υπολογιστή μας και προκαλούν προβήματα δυσλειτουργικότητας.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας μπορούν να επιλύσουν τέτοια προβλήματα, να καθαρίσουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας και να κάνουν βελτιστοποίηση του συστήματος σας. Επίσης με το τέλος της εργασίας τους θα εγκαταστήσουν ένα πρόγραμμα προστασίας ιών.

Πώς μπορώ να καταλάβω οτι έχω προσβληθεί απο ιό ;

Τα παρακάτω είναι τα συνηθέστερα προβλήματα μόλυνσης απο κακόβουλα προργράμματα τα οποία σκοπό έχουν την παρακολούθηση των κινήσεων σας ή και την σταδιακή καταστροφή των αρχείων σας :

 • Παρατηρείτε έντονη επιβράδυνση του συστήματος σας. Αργεί ο υπολογιστής σας να ανταποκριθεί.
 • Εκτελούνται προγράμματα κατα την εκκίνηση του υπολογιστή σας τα οποία δεν τα έχετε εγκαταστήσει εσείς.
 • Λάβατε ένα e-mail το οποίο περιέχει ένα παράξενο συνημμένο αρχείο. Όταν ανοίγετε το αρχείο αυτό, εμφανίζονται παράξενα παράθυρα διαλόγου ή παρατηρείτε οτι το σύστημα σας έχει ξαφνική πτώση της απόδοσης του.
 • Βρήκατε συννημένα αρχεία στο e-mail σας με διπλή κατάληξη .jpg.vbs ή .gif.exe.
 • Το πρόγραμμα προστασία απο τους ιούς (Antivirus) που έχετε εγκατεστημένο έχει πάψει να λειτουργεί χωρίς να το κλείσατε εσείς.
 • Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε πρόγραμμα Antivirus διότι κολλάει στην εγκατάσταση ή μόλις εγκατασταθεί δεν μπορεί να εκτελέσει ανίχνευση ιών.
 • Εμφανίζονται συχνά νεα παράθυρα ή πλαίσια διαλόγου τα οποία σας προειδοποιούν οτι υπάρχει ιός στο σύστημα σας.
 • Εμφανίζονται τυχαίες διαφημίσεις σε νέα παράθυρα χωρίς να μπορείτε να τις σταματήσετε.
 • Κάποιος σας ενημερώνει ότι έλαβε πρόσφατα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εσάς με συνημμένα αρχεία (συνήθως με επεκτάσεις .exe, .bat, .scr και .vbs), τα οποία δεν έχετε αποστείλει.
 • Εμφανίζονται νέα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας, τα οποία δεν τοποθετήσατε εσείς εκεί ή τα οποία δεν συσχετίζονται με κανένα από τα προγράμματα που εγκαταστήσατε πρόσφατα.
 • Παρατηρείται αναπαραγωγή αρχείων μουσικής τα οποία δεν ανοίξατε εσείς.
 • Διαγράφονται ή εξαφανίζονται προγράμματα και εφαρμογές απο τον υπολογιστή σας χωρίς να τις έχετε καταργήσει εσείς.

Τα παραπάνω αποτελούν ενδείξεις και όχι αποδείξεις οτι υπάρχει κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο εκτελείτε στον υπολογιστή σας.

Άλλα συμπτώματα τα οποία ενδεχομένως να συμβαίνουν λόγω ύπαρξης κάποιου virus, trojan, spyware η malware :

 • Τα Windows δεν μπορούν να φορτώσουν, παρ' όλο που δεν κάνατε κάποια αλλαγή στο σύστημα σας
 • Υπάρχει έντονη δραστηριότητα στο Internet ή και η σύνδεση του Internet σας παρουσιάζει μεγάλη μείωση απόδοσης
 • Τα Windows δεν ξεκινούν και εμφανίζεται μήνυμα οτι λείπουν κάποια αρχεία συστήματος.
 • Ο υπολογιστής σας κάποιες φορές δεν ξεκινά κανονικά και σταματά να ανταποκρίνεται όταν εμφανιστούν τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας
 • Ο υπολογιστής σα λειτουργεί πολύ αργά και η εκκίνησή του διαρκεί πολλή ώρα.
 • Εμφανίζονται κάποια σφάλματα τα οποία εμφανίζουν μήνυμα ότι "Η μνήμη δεν επαρκεί" (Out-of-memory)
 • Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε νέα προγράμματα.
 • Γίνεται συχνά επανεκκίνηση των Windows.
 • Κάποια απο τα προγράμματα σας σταματούν να λειτουργούν χωρίς να ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε ενέργεια σας
 • Η Εξέταση Δίσκων (Scandisk), αναφέρει πολλά σοβαρά σφάλματα δίσκου..
 • Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση της Διαχείρισης Εργασιών (Task Manager) των Windows.
 • Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς υποδεικνύει ότι υπάρχει ιός.

Αφαίρεση ιών : virus, trojans, spyware & malware

Η αφαίρεση ιών είναι μια απο τις πιο απρόβλεπτες χρονικά επισκευές. Ένας εύκολος ιός μπορεί να αφαιρεθεί σε λιγότερο απο μια ώρα αλλά πολλές φορές η ανίχνευση του διαρκεί αρκετές ώρες. Σε κάθε περίπτωση ο τεχνικός που θα αναλάβει να επισκευάσει τον υπολογιστή σας θα κάνει καθαρισμό του ιού και θα αποαταστήσει πλήρως το σύστημα σας.

firewallΣτο τέλος της διαδικασίας αφαίρεσης του ιου, ο τεχνικός θα σας εγκαταστήσει εκ νέου, ένα πρόσφατο Antivirus / Antispyware πρόγραμμα, το οποίο θα προστατεύει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας.

Θα πρέπει να ακούσετε προσεκτικά τις συμβουλές του τεχνικού μας για να μην μολυνθείτε ξανα απο κάποιο ιό, καθώς κανένα Antivirus πρόγραμμα δεν μπορεί να εγγυηθεί προστασία 100% απο τους επερχόμενους ιούς.

Η αφαίρεση ιού μπορεί να γίνει και με Απομακρυσμένη Υποστήριξη η οποία θα ελαχιστοποιήσει το κόστος.

Ιός Ελληνική Αστυνομία

Αρκετοί υπολογιστές τον τελευταίο καιρό έχουν προσληφθεί απο ένα ransomware (εφαρμογή που ζητάει "λίτρα") η οποία αναφέρει οτι βρέθηκε Ιός Ελληνική Αστυνομία - ios elliniki astynomia virusπαράνομο υλικό μουσικής η πορνογραφίας στον υπολογιστή. Ο ιός αυτός ονομάζεται Metropolitan Police scam και τον έχουν μεταλλάξει ώστε να εμφανίζει πληροφορίες απο την Ελληνική Αστυνομία. Βέβαια η Ελληνική Αστυνομία δεν εμπλέκεται καθόλου όμβς το μύνημα φαίνεται ιδιαίτερα αληθοφανές και είναι προσπάθεια εξαπάτησης του χρήστη για να αποκομισθούν χρήματα. Για την αποκατάσταση του υπολογιστή σας απο τον ιό Ελληνική Αστυνομία μπορείτε να κάνετε τις παρακάτω ενέργειες:

 • Με την εκκίνηση του υπολογιστή βγείτε με F8 σε safe mode (ασφαλή λειτουργία).
 • Μόλις ο υπολογιστής βγεί στην επιφάνεια εργασίας επιλέξτε : Εναρξη --> Όλα τα προγράμματα --> Βοηθήματα --> Εργαλεία συστήματος --> επαναφορά συστήματος.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες και επαναφέρετε το σύστημα σας σε ημερομηνία που δεν είχατε τον ιό. Τα αρχεία σας δεν χάνονται.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια, ένας τεχνικός μας έρχεται στο χώρο σας και σας απαλλάσει απο τον ιό αυτό με κόστος 25€.

Ιός Live Security Platinum

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα έξυπνο ιό, ο οποίος Live Security Platinum Antivirus - Επικίνδυνος ιόςμπλοκάρει το λειτουργικό σας σύστημα και δεν μπορεί να εκτελέσει κανένα αρχείο (εκτελέσιμα αρχεία). Επίσης μπλοκάρει και οποιοδήποτε antivrius είναι εγκατεστημένο εκείνη τη στιγμή, οπότε δεν μπορείτε να κάνετε Scan. Τέλος ακόμα και η λειτουργία επαναφοράς συστήματος είναι μπλοκαρισμένη αφούν ενεργοποιηθεί ο εν λόγω ιός. Λόγω της κρισιμότητας του, καλό ειναι να καλέσετε έναν τεχνικό υπολογιστών ώστε να αφαιρέσει αυτό το κακόβουλο λογισμικό.

Κόστος Αφαίρεσης ιών

Συνήθως για τις παραπάνω εργασίες απαιτούνται : 1-2 ώρες
ανάλογα με τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, τις υποδομές που υπάρχουν αλλά και τις απαιτήσεις του χρήστη. Δείτε τον τιμοκατάλογο για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη χρέωση τεχνικού στο χώρο σας.

Η διαδικασία αφαίρεσης ιών μπορεί να γίνει και με Απομακρυσμένη Υποστήριξη η οποία θα ελαχιστοποιήσει το κόστος.

Τηλεφωνικός Αριθμός με αστική χρέωση πανελλαδικά

Άλλες Υπηρεσίες

box
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης
Τρόποι Πληρωμής


Facebook Αξιολόγηση Υπηρεσιών εταιρίας texnikoi.com