Δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης

Τεχνικός Υπολογιστών στο χώρο σας

laptop
top

Αρχικη > Επισκευη Laptop > Επισκευη καρτας γραφικων Laptop

Επισκευή VGA σε laptop

top
επισκευη vga σε laptop - laptop graphics adapter

Το laptop σας παρουσιάζει οριζόντιες γραμμές στην οθόνη ή εμφανίζει άσχημη εικόνα με προβλήματα ;

Δεν ανάβει η οθόνη του laptop ;

Δεν ξεκινάει καθόλου ο φορητός σας ;

Έχετε πρόβλημα στην κάρτα γραφικών του laptop σας και ακούτε μόνο το ηχείο του laptop να κάνει beep ;

Έχω πρόβλημα στην κάρτα γραφικών του Laptop ;

Σίγουρα για να γίνει σωστή διάγνωση θα πρέπει να έρθει στο εργαστήριο μας για να μπορέσουμε να μετρήσουμε την τάση στο ολοκληρωμένο κύκλωμα της vga του laptop πριν βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα. Μπορείτε να κάνετε ένα απλο τεστ για να αποκλείσετε το ενδεχόμενο οτι υπάρχει πρόβλημα στην οθόνη του laptop ή λίγο πιο πριν πρόβλημα στον inverter ή στην καλωδιοταινία του monitor.

laptop vga problemΣυνδέστε το laptop σας με μια εξωτερική οθόνη. Αν και στην εξωτερική οθόνη εξακολουθούν τα ίδια ή και παρόμοια συμπτώματα.

Αν όταν ανοίγετε το laptop τα συμπτώματα των χαλασμένων γραφικών παρουσιάζονται και στην οθόνη όπου φαίνεται το logo του κατασκευαστή (π.χ. Acer, Sony Vaio, Toshiba, Dell, HP, IBM κλπ) τότε υπάρχει πρόβλημα στην καρτα γραφικων του laptop.

Συμπτώματα που έχει η βλάβη στην κάρτα γραφικών

 • Η οθόνη του laptop εμφανίζει διάφορες γραμμές οριζόντιες ή κάθετες και αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν συνδεθεί σε εξωτερική οθόνη.
 • Ακούγονται 2 beep μικρά και 1 μακρύ (3 μπιμπ) απο το Laptop όταν ξεκινάει
 • Το laptop λειτουργεί μόνο σε VGA λειτουργία και δεν μπορούμε να ανεβάσουμε την ανάλυση. Ακόμα και όταν την ανεβάσουμε, ξαναγυρίζει σε VGA Mode.
 • Όταν ανοίγουμε τον υπολογιστή δεν φαίνεται τίποτα στην οθόνη αλλά λειτουργεί ο σκληρός δίσκος και το ανεμιστηράκι.

Γιατί παρουσιάζεται πρόβλημα στην κάρτα γραφικών ;

Η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια έχει απαγορεύσει τη χρήση μολύβδου στις συγκολήσεις ολοκληρωμένων chip στις μητρικές πλακέτες. Όμως ο μόλυβδος ώς υλικό προσέθετε ανθεκτικότητα σε μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό των υπολογιστών. Κατόπιν ερευνών που έγιναν στα εργαστήρια μας επι της Πειραιώς, ανακαλύψαμε οτι οι νέες κολλήσεις (solderings) που δεν περιέχουν μόλυβδο, είναι μικρότερης ανθεκτικότητας στις υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα όταν ανεβάζει θερμοκρασία η κάρτα γραφικών του laptop να ξεκολάνε απο τη θέση τους.

Επισκευάζεται το πρόβλημα κάρτας γραφικών σε laptop ;

H εργασία σε επίπεδο chip / ολοκληρωμένου είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία, απαιτεί αρκετές ημέρες επαναλαμβανομένων προσπαθειών και δοκιμών μέχρι να επιτευχθεί η πλήρως λειτουργική κατάσταση της κάρτας. Η πιθανότητα επιτυχίας σε μια τέτοια επισκευή αγγίζει το 80%.

Η διαδικασία που ακολουθείται κατα την επισκευή κάρτας γραφικών σε φορητό υπολογιστή απαιτεί την πλήρη αποσυναρμολόγηση του laptop μέχρι το επίπεδο της μητρικής πλακέτας, όπου και γίνεται επέμβαση, με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων, στο ολοκληρωμένο κύκλωμα της κάρτας γραφικών του laptop. Κατα την επισκευή της κάρτας γραφικών γίνεται συχνά και αναβάθμιση στο BIOS και καθαρισμός στο σύστημα ψύξης για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Βασική προυπόθεση για την επισκευή VGA σε laptop είναι να μην έχει γίνει επέμβαση στο κύκλωμα με διάφορες μή εγκεκριμένες πρακτικές. Η λύση που δίνει η εταιρία μας είναι μόνιμη και όχι προσωρινή, για το λόγω αυτό παρέχεται και γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας.

Προσοχή ! Η εταιρία texnikoi.com έχει πάνω απο 3 χρόνια εμπειρία στην επισκευή κάρτας γραφικών σε Laptop (ειδικά σε VGA HP dv6000 και dv9000) και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρ' όλα αυτά κάποιες απο τις επισκευές δεν είναι εφικτό να επιτύχουν. Ο πελάτης θα πρέπει να γνωρίζει εξ' αρχής οτι μια τέτοια επισκευή έχει πιθανότητα να καταστήσει το laptop μη λειτουργικό και να επιστραφεί ακόμα και σε χειρότερη κατάσταση απο ότι ήταν αρχικά, αφού η εξ' αρχής αστοχία του υλικού μπορεί να είναι μη επισκευάσιμη (Στατιστικά το ποσοστό αγγίζει το 5% παρόμοιων περιπτώσεων). Αυτό είναι το ρίσκο που παίρνει ο πελάτης και η εταιρία κατα την προσπάθεια επισκευής εξοπλισμού που δεν είναι κατασκευασμένος για να επισκευάζεται. Παρ' όλα αυτά σε περίπτωση που το Service της εταιρίας μας φέρει εις πέρας την επισκευή, αυτή θα κοστίσει το 1/2 ή και λιγότερο απο την αντικατάσταση όλης της μητρικής πλακέτας του laptop.

Η εταιρία παραλαμβάνει το laptop σας και ασχολείται με τα εξής θέματα

 • Ανοιγμα του laptop για εντοπισμό του προβλήματος
 • Μέτρηση των ακροδεκτών του chip της κάρτας γραφικών του laptop
 • Προσπάθεια για επιδιόρθωση με τεχνικές επανακόλλησης ακροδεκτών σε επίπεδο chip της κάρτας γραφικών του laptop
 • Σε περίπτωση επιδιόρθωσης vga laptop το laptop δοκιμάζεται τουλάχιστον 3 ημέρες πριν παραδοθεί στον πελάτη με εγγύηση επισκευής.

Τι γίνεται σε περίπτωση που ξαναχαλάσει η επισκευή ;

Όπως αναφέρθηκε το ποσοστό επιτυχίας επισκευής της παραπάνω βλάβης ανέρχεται σε 80%. Αυτό σημαίνει οτι απο τα 10 laptop με πρόβλημα στην κάρτα γραφικών μπορούν να επισκευαστούν τα 8. Η εταιρία μας παρέχει και 90 ημέρες εγγύηση καλής λειτουργίας του laptop σας.

Έχει παρατηρηθεί οτι παρ' όλο που οι επισκευές μας δοκιμάζονται με διαρκή λειτουργία του laptop για 2-3 ημέρες, κάτω απο σκληρά test, πριν την παράδοση τους στον πελάτη, υπάρχει ένα ποσοστό επιστροφών μέσα στις πρώτες 3 εβδομάδες χρήσης τους. Για το λόγο αυτό η εταιρία παρέχει την εγγύηση των 3 μηνών. Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν το laptop ξεπερνάει αυτήν την κρίσιμη περίοδο, σημαίνει οτι η επισκευή είναι σταθερή.

Σε περίπτωση που το laptop σας επιστρέψει εντός εγγύησης (10% περίπου των επισκευών) η εταιρία παρέχει στον πελάτη τις εξής λύσεις :

 • Αντικατάσταση της μητρικής κάρτας με καινούρια, με συμψηφισμό του προηγούμενου κόστους της προηγούμενης επισκευής.
 • Προσπάθεια επισκευής της κάρτας γραφικών του πελάτη εκ νέου
 • Αγορά του laptop του πελάτη για ανακύκλωση, εάν το κόστος αντικατάστασης θεωρείται ασύμφορο.

Το ποσοστό επιστροφών 10% είναι απολύτως λογικό, καθώς πολλές φορές η ζημιά στο laptop δεν είναι τόσο επιφανειακή. Οι λόγοι που προκαλούν τις επιστροφές είναι οι ακόλουθοι :

 • Ο πελάτης δεν ακολουθεί τις τυπικές οδηγείες χρήσης του laptop και αυτό χρησιμοποιείται ώς παιχνιδομηχανή, με έντονη χρήση του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών και αρκετές ώρες
 • Κακός εξαερισμός του laptop και χρήση του σε μέρη με κακό εξαερισμό (π.χ. πάνω σε κουβέρτα)
 • Χρήση σε περιβάλλον με έντονη σκόνη
 • Η βάση των chip του Northbridge ή της κάρτας γραφικών είναι κατεστραμμένη και κάτι τέτοιο δεν είναι επισκευάσιμο.

Ποιά μοντέλα laptop έχουν πρόβλημα με τη VGA ;

Αρκετά μοντέλα τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιάσει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών τους, με chip γραφικών ATI ή NVIDIA. Κάποια απο τα μοντέλα που έρχονται συχνότερα στο εργαστήριο μας και επισκευάζονται με καλά ποσοστά επιτυχίας είναι τα παρακάτω :

 • Acer Aspire 1700, Acer Aspire 1800, Acer Aspire 5000
 • Asus A6R, Asus A6J
 • Compaq V3000, Compaq V6000
 • Fujitsu Siemens Amilo M3438G, Pi, Pa, Xi
 • Sony Vaio A, Sony Vaio FS, Sony Vaio FZ
 • HP Pavilion DV9000, HP DV9500, HP DV6000, HP DV6500 και γενικότερα όλα τα Laptop των σειρών μοντέλων HP DV9000 , HP 6000, HP 8000, HP 2000, HP 3000). Τα συγκεκριμένα μοντέλα της σειράς HP DV είναι και τα συνηθέστερα.
 • Packard Bell Easynote
 • Toshiba Quosmio

Συχνές Ερωτήσεις

Πήγα σε κατάστημα πληροφορικής και μου είπαν οτι το laptop μου χρειάζεται αντικατάσταση motherboard και οτι δεν επισκευάζεται. Ισχύει ;

Σε ποσοστό περίπου 80% αυτό που σας αναφέρανε δεν ισχύει καθώς δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι ηλεκτρονικοί στα καταστήματα πληροφορικής για να διαγνώσουν πότε μια motherboard ή κάρτα γραφικών είναι κατεστραμμένη. Τις περισσότερες φορές επισκευάζεται, απλά χρειάζεται χρόνο και τεχνογνωσία.

Βρήκα έναν τεχνικό που ισχυρίζεται οτι επισκευάζει motherboard και μάλλιστα στο 1/3 της τιμής που αναφέρετε εσείς. Γιατι να μην τον εμπιστευτώ ;

Αρκετοί τεχνικοί και μικρά εργαστήρια ισχυρίζονται οτι μπορούν να κάνουν επισκευή μητρικής πλακέτας σε laptop. Αυτό που συνήθως όμως γίνεται είναι να κάνουν απόπειρα επισκευής χωρίς να έχουν ούτε τα κατάλληλα εργαλεία, ούτε τις τεχνικές γνώσεις για να φέρουν εις πέρας τέτοιες επισκευές. Δοκιμάζουν να εφαρμόσουν τεχνικές επισκευής της κάρτας γραφικών ή της motherboard η οποία μπορεί να έχει αποτέλεσμα αλλά είναι προσωρινό. Στην εταιρία μας εγγυούμαστε την επισκευή που θα σας παρέχουμε και δίνουμε σε κάθε πελάτη εγγύηση επισκευής.

Γιατί στις αντιπροσωπείες ζητούν 400-600 ευρώ για επισκευή της κάρτας γραφικών ή της motherboard ;

Στις αντιπροσωπείες δεν γίνεται επισκευή αλλά αντικατάσταση. Δυστυχώς σε μεγάλες εταιρίες δεν υπάρχει η δυνατότητα διερεύνησης του προβλήματος πάνω στην μητρική πλακέτα ή στην κάρτα γραφικών. Είναι μια διερευνητική διαδικασία στην οποία μπορεί να δαπανηθεί αρκετός χρόνος χωρίς αποτέλεσμα. Επομένως δεν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία και ο κατάλληλος χρόνος για να αποδόσει η διαδικασία της επισκευής. Οπότε και κάνουν αντικατάσταση με υψηλότερο κόστος.

Αν αποφασίσω να μην επισκευάσω τη βλάβη και ζητήσω να μου επιστραφεί θα έχω κάποια χρέωση ;

Η άρνηση του πελάτη για επισκευή, εφ' όσον αυτή είναι εφικτή, συνεπάγεται χρέωση του πελάτη για τη διάγνωση του προβλήματος, καθώς το τεχνικό τμήμα ήδη έχει καταναλώσει εργατώρα για την εύρεση του προβλήματος. Σε περίπτωση που δεν ειναι εφικτή η επισκευή, τότε δεν υπάρχει καμμία χρέωση προς τον πελάτη.

Μετά απο αίτημα του πελάτη να παραλάβει το laptop του θα πρέπει να παρέλθουν τουλάχιστον 2 εργάσιμες ημέρες πριν αυτό του παραδοθεί, ούτως ώστε να δοθεί εντολή συναρμολόγησης στο τεχνικό τμήμα και να επιστρέψει στα κεντρικά γραφεία για τιμολόγηση.

Χρόνος Επισκευής

Η επισκευή της κάρτας γραφικών είναι μια διαδικασία η οποία φέρει πολλά προβλήματα. Σημαντικό είναι να γνωρίζει ο πελάτης οτι μια τέτοια επισκευή διαρκεί συνήθως 7-15 ημέρες. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου χρειάζεται να γίνει παραγγελία ανταλλακτικών εκ νέου, αρκετές φορές για να αποπειραθεί ξανά μια επισκευή και αυτό επιβαρύνει το χρόνο επισκευής. Για το λόγο αυτό σε μια τέτοια επισκευή η εταιρία δεν δεσμεύεται για το χρόνο παράδοσης. Η επικοινωνία με τον πελάτη γίνεται μόλις υπάρχουν νεότερα απο το Service.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο ίδιος ο πελάτης να καλεί την εταιρία μας πριν βγεί κάποιο συμπέρασμα απο το τεχνικό μας τμήμα.Πολλές φορές η διάγνωση αργεί πέραν του αναμενόμενου.

Για πελάτες που ενδιαφέρονται να γίνει η επισκευή τους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να δοθεί η συγκεκριμένη χρονική παράμετρος στην γραμματεία και να μην αποπειραθεί άλλη επισκευή απο το Service σε περίπτωσης υπέρβασης του συγκεκριμένου χρονικού ορίου που έχει δώσει ο πελάτης.

Το τεχνικό τμήμα προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατόν ώστε να επισκευάσει το laptop σας και να μην χρειαστεί να πληρώσετε πολλαπλάσια τιμή για την αντικατάσταση της μητρικής πλακέτας. Δυστυχώς μια τόσο εξειδικευμένη επισκευή ενέχει πολλά ρίσκα και για το λόγω αυτό αποφεύγεται απο τα περισσότερα τα Computer Service Centers στην Ευρώπη.

Κόστος Επιδιόρθωσης κάρτας γραφικών σε laptop

Το κόστος επισκευής της κάρτας γραφικών(reflow) ανέρχεται στα 70 ευρώ. Αν χρειαστεί αντικατάσταση του motherboard σε laptop τότε το κόστος θα επιβαρυνθεί με το ανταλλακτικό. Σε κάθε περίπτωση το τεχνικό μας τμήμα εκτιμά και αξιολογεί για τον πελάτη αν αξίζει η όχι η επιδιόρθωση του laptop.

Πριν μας αποστείλετε το laptop σας διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες συσκευασίας και αποστολής του laptop σας.

Τηλεφωνικός Αριθμός με αστική χρέωση πανελλαδικά

Άλλες Υπηρεσίες

box
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης
Τρόποι Πληρωμής


Facebook Αξιολόγηση Υπηρεσιών εταιρίας texnikoi.com