Δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης

Τεχνικός Υπολογιστών στο χώρο σας

laptop
top

Αρχικη >Επισκευη Laptop > Επισκευη Motherboard σε laptop

Επισκευή καμμένης Motherboard σε laptop

top
Laptop Motherboard Service

Δεν ανοίγει καθόλου το laptop μου !

Ανοίγει για λίγο αλλά μετά σβήνει !

Δεν μπορεί να κάνει boot το laptop !

Έπεσε υγρό πάνω στο laptop και είναι νεκρό !

Επισκευάζουμε καμμένη Motherboard σε Laptop

Επισκευάζουμε τα πιο δύσκολα περιστατικά και παρέχουμε 3μηνη εγγύηση τουλάχιστον στις επισκευές μας. Όπου τα συμβατικά laptop service σταματούν, εκεί ξεκινάει το Service του texnikoi.com. Πριν πετάξετε το laptop σας στα σκουπίδια, κάντε το κόπο να μας το φέρετε για μία διάγνωση. Η χαλασμένη μητρική πλακέτα (motherboard) κατα 80% των περιπτώσεων μπορεί να επισκευαστεί με ελάχιστα εξαρτήματα, απλά η εργασία που θα γίνει πρέπει να είναι απο ηλεκτρονικό εξειδικευμένο στην επισκευή laptop.

Τα παρακάτω συμπτώματα στην motherboard δείχνουν οτι η μητρική πλακέτα είναι νεκρή αλλά μπορούν να επισκευαστεί :

 • Πατάω το Power και το laptop δεν ανοίγει
 • Πατάω το power και ενώ ακούγεται να ξεκινάει, δεν φαίνεται τίποτα στην οθόνη του laptop
 • To λαπτοπ ξεκινάει αλλά κάνει μπιπ (beep) κάποιες φορές
 • Υπερθερμαίνεται και σβήνει σε τυχαίες στιγμές
 • Κάνει επανεκκινήσεις τυχαία καθώς δουλεύω
 • Ανοίγω το laptop και κολλάει στην αρχική οθόνη του BIOS
 • Το laptop κάνει συνεχώς επανεκκινήσεις
 • Δεν μπορεί να μπεί στα Windows διότι παγώνει
 • Ανοίγει για μερικά δευτερόλεπτα και μετά κλείνει αυτόματα
 • Έπεσε υγρό πάνω στο Laptop (νερό, ποτό, καφές)
 • Δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση Windows
 • Δεν δουλεύει η κάρτα δικτύου
 • Έχει χαλάσει μια θύρα USB
 • Δεν δουλεύει το ασύρματο δίκτυο
 • Δεν φορτίζει η μπαταρία του laptop
 • Μου μυρίζει καμμένο μέσα απο το laptop και δεν ανάβει
 • Όταν μετακινείται το laptop σβήνει

Έπεσε υγρό πάνω στο laptop ! Τι πρέπει να κάνω ;

Spill water on laptopΒγάλτε αμέσως το Laptop απο την πρίζα. Σε αυτή τη φάση δεν πρέπει να περιμένετε για να γίνει ασφαλής τερματισμός, κλείστε άμεσα το Laptop, αφαιρέστε του την τροφοδοσία, βγάλτε του την μπαταρία και γυρίστε το ανάποδα. Ανοίξτε την οθόνη όσο μπορείτε και γυρίστε το laptop ανάποδα ώστε να αλλάξετε την πορεία του υγρού. Δεν θέλουμε να προχωρήσει το υγρό μέσα στην Motherboard διότι τότε θα έχετε σοβαρό πρόβλημα. Με την οθόνη ανοικτή και γυρισμένο ανάποδα το laptop θα πρέπει μετά απο μερικές ώρες να βγάλει όλα τα υγρα που έπεσαν στο πληκτρολόγιο. Αν όλα πήγαν καλά τότε απλά στείλτε μας το μηχάνημα για ένα καθαρισμό του πλητκρολογίου.

Αν δεν προλάβατε ενδεχομένως το υγρό πέρασε μέσα στην Motherboard και ίσως είναι πολύ επικίνδυνο όταν πάρει τροφοδοσία (και δεν έχει καθαριστεί κατάλληλα) να κάψει κάποιο απο τα εξαρτήματα.

Χρόνος Επισκευής

Η επισκευή ηλεκτρονικής πλακέτας σε επίπεδο εξαρτήματος (chip-level repair) είναι μια διαδικασία η οποία ενέχει αρκετούς αστάθμητους κινδύνους. Σημαντικό είναι να γνωρίζει ο πελάτης οτι μια τέτοια επισκευή διαρκεί συνήθως 7-20 ημέρες. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου χρειάζεται να γίνει παραγγελία ανταλλακτικών εκ νέου, αρκετές φορές για να αποπειραθεί ξανά μια επισκευή και αυτό επιβαρύνει το χρόνο επισκευής. Για το λόγο αυτό σε μια τέτοια επισκευή η εταιρία δεν δεσμεύεται για το χρόνο παράδοσης. Η επικοινωνία με τον πελάτη γίνεται μόλις υπάρχουν νεότερα απο το Service.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο ίδιος ο πελάτης να καλεί την εταιρία μας πριν βγεί κάποιο συμπέρασμα απο το τεχνικό μας τμήμα.Πολλές φορές η διάγνωση αργεί πέραν του αναμενόμενου.

Ο πελάτης μπορεί να παραλάβει οποιαδήποτε στιγμή το laptop του αν υπάρχει βιασύνη, αλλά δεν θα έχει βγεί ασφαλές συμπέρασμα για την κατάσταση του.

Για πελάτες που ενδιαφέρονται να γίνει η επισκευή τους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να δοθεί η συγκεκριμένη χρονική παράμετρος στην γραμματεία και να μην αποπειραθεί άλλη επισκευή απο το Service σε περίπτωσης υπέρβασης του συγκεκριμένου χρονικού ορίου που έχει δώσει ο πελάτης.

Το τεχνικό τμήμα προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατόν ώστε να επισκευάσει το laptop σας και να μην χρειαστεί να πληρώσετε πολλαπλάσια τιμή για την αντικατάσταση της μητρικής πλακέτας. Δυστυχώς μια τόσο εξειδικευμένη επισκευή ενέχει πολλά ρίσκα και για το λόγω αυτό αποφεύγεται απο τα περισσότερα τα Computer Service Centers στην Ευρώπη.

Τι γίνεται σε περίπτωση που ξαναχαλάσει η επισκευή ;

Όπως αναφέρθηκε το ποσοστό επιτυχίας επισκευής της παραπάνω βλάβης ανέρχεται σε 80%. Αυτό σημαίνει οτι απο τα 10 laptop με πρόβλημα στην κάρτα γραφικών μπορούν να επισκευαστούν τα 8. Η εταιρία μας παρέχει και 90 ημέρες εγγύηση καλής λειτουργίας του laptop σας.

Έχει παρατηρηθεί οτι παρ' όλο που οι επισκευές μας δοκιμάζονται με διαρκή λειτουργία του laptop για 2-3 ημέρες, κάτω απο σκληρά test, πριν την παράδοση τους στον πελάτη, υπάρχει ένα ποσοστό επιστροφών μέσα στις πρώτες 3 εβδομάδες χρήσης τους. Για το λόγο αυτό η εταιρία παρέχει την εγγύηση των 3 μηνών. Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν το laptop ξεπερνάει αυτήν την κρίσιμη περίοδο, σημαίνει οτι η επισκευή είναι σταθερή.

Σε περίπτωση που το laptop σας επιστρέψει εντός εγγύησης (10% περίπου των επισκευών) η εταιρία παρέχει στον πελάτη τις εξής λύσεις :

 • Αντικατάσταση της μητρικής κάρτας με καινούρια, με συμψηφισμό του προηγούμενου κόστους της προηγούμενης επισκευής.
 • Προσπάθεια επισκευής της κάρτας γραφικών του πελάτη εκ νέου
 • Αγορά του laptop του πελάτη για ανακύκλωση, εάν το κόστος αντικατάστασης θεωρείται ασύμφορο.

Το ποσοστό επιστροφών 10% είναι απολύτως λογικό, καθώς πολλές φορές η ζημιά στο laptop δεν είναι τόσο επιφανειακή. Οι λόγοι που προκαλούν τις επιστροφές είναι οι ακόλουθοι :

 • Ο πελάτης δεν ακολουθεί τις τυπικές οδηγείες χρήσης του laptop και αυτό χρησιμοποιείται ώς παιχνιδομηχανή, με έντονη χρήση του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών και αρκετές ώρες
 • Κακός εξαερισμός του laptop και χρήση του σε μέρη με κακό εξαερισμό (π.χ. πάνω σε κουβέρτα)
 • Χρήση σε περιβάλλον με έντονη σκόνη
 • Η βάση των chip του Northbridge ή της κάρτας γραφικών είναι κατεστραμμένη και κάτι τέτοιο δεν είναι επισκευάσιμο.

 

Εκτιμώμενο κόστος για επισκευή Motherboard Laptop

Η επισκευή Motherboard είναι απο τις πιο δύσκολες βλάβες σε laptop. Η διαδικασία διάλυσης αλλά και η διάγνωση του προβλήματος είναι πολύωρη διαδικασία. Δείτε το κόστος της επισκευής στον τιμοκατάλογο μας (καντε κλικ εδώ). υπάρχει για όλες τις επισκευές 3μηνη εγγύηση.

Σε περίπτωση που η μητρική πλακέτα δεν επισκευάζεται τότε χρειάζεται αντικατάσταση motherboard για να λειτουργήσει ξανά το Laptop.

Πριν μας αποστείλετε το laptop σας διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες συσκευασίας και αποστολής του laptop σας.

Τηλεφωνικός Αριθμός με αστική χρέωση πανελλαδικά

Άλλες Υπηρεσίες

box
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης
Τρόποι Πληρωμής


Facebook Αξιολόγηση Υπηρεσιών εταιρίας texnikoi.com